Om mig

Jag heter Ulrik Södergren, men kallas ofta för Bus. Jag är uppvuxen i en värld med fotografi och teknik. Med ett ben i bildens mystiska och ibland oförklarliga vildvuxna landskap. Det andra benet står i teknikens logiska och strukturerade arkitektur. För de mesta står jag stadigt – men ibland hamnar jag i spagat.

Jag älskar som sagt både bild och teknik. Dessutom är jag känd för att prata mycket och gärna. Mina åsikter är något som jag gärna delar med mig av – utan att kräva att andra ska dela dem med mig.

Som frilansande fotograf, tekniker och föreläsare flyter ofta jobb och fritid ihop. Mitt bolag heter DigitalFotografen. Men även om det ofta är svårt att skilja på vad som är Ulriks som privatperson eller DigitalFotografen som företag så vill jag vara tydlig på att denna blog uttrycker mina privata åsikter. I min yrkesroll måste jag ibland ta på mig andra hattar där det är andras kollektiva åsikt som ska företrädas. Så om du inte gillar vad jag uttrycker här så är det helt ok – men blanda inte ihop det med åsikter ifrån någon av de organisationer som jag arbetar för.

Jag är vice ordförande i Bildleverantörernas Förening – BLF. Det är en branschorganisation för företag som arbetar med foto, film, bildarkiv mm. Förutom löpande styrelsearbete håller jag på en hel del med tekniska frågor kring stillbild (färgstyrning, leveransformat, bildkvalitet). BLF är även med i andra organisationer som CEPIC och UPDIG. Just UPDIG är ett av mina ansvar. UPDIG har tagit fram en guide för digital bildproduktion.

Jag håller en hel del kurs i foto, ljussättning och bildbehandling (Photoshop) genom mitt eget bolag DigitalFotografen. Men jag håller även en hel del utbildningar genom andra arrangörer. Min största samarbetspartner är MedieUtbildarna, där jag utbildar journalister och redigerare i foto och bildbehandling.

Dessutom skriver jag en del artiklar. Del skriver jag kortare nyhetsartiklar om foto på www.blf.se samt www.digitalfotografen.se. Men det blir även en del längre artiklar i tidningen AGI.

3 svar till “Om mig

 1. Jed

  Jag la upp en länk till din sida också på Svenska sajter om foto hos JedPhoto eftersom din sajt blivit registrerad på Svenska Sajter OM Foto.

 2. Mikael Nävermyr

  Hej Ulrik,
  kan du berätta mer om Fobas adapterplatta till Sinarer, vilka bakstycken som fungerar m.m.
  Tack för intressant läsning!
  Mvh
  Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s